1. Kaj je video lekcija?
 2. Katere prednosti vam prinašajo video lekcije?
 3. Komu so namenjene video lekcije portala Računalniški Univerzum?
 4. Koliko časa traja ena video lekcija?
 5. Kaj moram storiti, da lahko uporabljam video lekcije portala Računalniški Univerzum?
 6. Kaj so to piškotki in ali jih moram sprejeti?
 7. Kaj moram storiti po opravljeni prijavi?
 8. Kako in kdaj prejmem svoje pristopne podatke?
 9. Kaj moram storiti, če pozabim svoje pristopne podatke?
 10. Kateri sistemski pogoji morajo biti izpolnjeni, če želim uporabljati portal VD Univerzum?
 11. Ali si lahko video seminarje ogledam tudi na tablicah in mobilnih napravah?
 12. Kaj je enojni predvajalnik?
 13. Kateri brskalnik je najbolje uporabiti?
 14. Kaj storiti, če se video seminar ne predvaja tekoče?
 15. Kako dolgo in kako pogosto lahko dostopam do video seminarjev?
 16. Koliko video seminarjev je vključenih v 12-mesečno naročnino in ali jih lahko sam izbiram?
 17. Kaj moram narediti, če želim podaljšati 12-mesečno naročnino?
 18. Prejmem k video seminarju tudi gradivo?
 19. Lahko predavateljem zastavljam vprašanja?
 20. Imate posebno ponudbo za podjetja in popuste?

1. Kaj je video lekcija?

V video lekciji, torej kratkem videu, vam priznani in uveljavljeni strokovnjaki posredujejo strokovno znanje s področja računalniških znanj. Video lekcije obravnavajo konkretne rešitve in naloge s področja različnih računalniških programov. Video lekcije so narejene prav posebej za portal Računalniški Univerzum. Video lekcije, objavljene na spletni strani www.racunalniskiuniverzum.si so vam na razpolago za ogled in poslušanje kadarkoli in kjerkoli. Video lekcij ne prenašamo v živo.

2. Katere prednosti vam prinašajo video lekcije?

Video lekcije portala Računalniški Univerzum vam ponujajo možnost individualnega izobraževanja. Sami izbirate čas in kraj izobraževanja ter imate prav v vsakem trenutku dostop do vseh video lekcij v vašem izbranem modulu. Sami določate tudi vsebino in težišče vašega izobraževalnega programa – med več kot 80 razlilčnimi video lekcijami in 10 urami video materiala enostavno izberete področje in poglavja, o katerih bi se želeli trenutno informirati.

Računalniški Univerzum ima pripravljeno široko paleto video lekcij - od pomembnih osnov do aktualnih rešitev računalniških težav ter specifičnih strokovnih informacij. Portal Računalniški Univerzum je primeren tako za začetnike kot za izkušene in predstavlja idealno podlago za moderno in fleksibilno izobraževanje.

3. Komu so namenjene video lekcije portala Računalniški Univerzum?

V osnovi so namenjeni vsem, ki vas zanima nadaljnje izobraževanje na področju računalništva in informacijske tehnologije. Bi se radi po svoji želji naprej izobraževali in pri tem izkoristili prednosti, ki jih ponujajo novi medijski kanali? Potem ste na pravem mestu in so video lekcije portala Računalniški Univerzum točno to, kar iščete.

4. Koliko časa traja ena video lekcija?

Video lekcije trajajo različno dolgo, saj obravnavajo konkretne rešitve pri delu z različnimi računalniškimi programi. Trajajo od minute do 30 minut, saj je dolžina video lekcije odvisna od tematike oziroma zahtevnosti določenih funkcij računalniškega programa.

5. Kaj moram storiti, da lahko uporabljam video lekcije portala Računalniški Univerzum?

Najlažje je video seminarje uporabljati v okviru 12-mesečne naročnine. Po opravljeni kratki registraciji na spletni strani www.vdu.si prejmete po emailu podatke za prijavo (uporabniško ime in geslo). Po plačilu naročnine imate za omenjeno obdobje neomejen dostop do vseh video seminarjev v okviru vašega izbranega modula.

6. Kaj so to piškotki in ali jih moram sprejeti?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletne strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša. Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani, sledijo smernicam Informacijske pooblaščenke RS in Mednarodne gospodarske zbornice. Za uporabo piškotkov se odločate sami. Več o piškotkih na tej spletni strani si lahko preberete tukaj: www.dashofer.si/cookies.phtml/. V primeru, da ne sprejmete piškotkov, spletna stran morda ne bo delovala pravilno.

7. Kaj moram storiti po opravljeni prijavi?

Takoj po opravljeni prijavi oz. oddanem naročilu boste po elektronski pošti prejeli samodejno sporočilo o uspešno oddanem naročilu, kjer bodo navedeni tudi vaši pristopni podatki. Ničesar več vam ni treba storiti, vaše učenje in uporaba portala se lahko takoj pričneta.

8. Kako in kdaj prejmem svoje pristopne podatke?

Uporabniško ime in geslo prejmete na svoj elektronski naslov takoj po opravljeni prijavi.

9. Kaj moram storiti, če pozabim svoje pristopne podatke?

Če svoje uporabniško ime in geslo založite ali pozabite, ni nobenih težav. Napišite kratko sporočilo na info@dashofer.si – z veseljem vam ju bomo še enkrat poslali.

10. Kateri sistemski pogoji morajo biti izpolnjeni, če želim uporabljati portal Računalniški Univerzum?

Strojna oprema: Za ogled video seminarjev potrebujete računalnik z zmogljivostjo 1,2 GHz (procesor), 1 GB delovnega spomina in povezavo z internetom z vsaj 1.200 kBit/s. Priporočljiva je povezava 2.000 kBit/s (DSL 2.000) ali več. Ravno tako potrebujete zvočno kartico in zvočnike oziroma slušalke.

Programska oprema: Potrebujete operacijski sitem vsaj Windows XP, Windows 7  ali katera drugo novejšo verzijo. Prepričajte se, da uporabljate najnovejšo verzijo vašega spletnega brskalnika in da imate nameščen  Adobe Flash Player. Prav tako mora biti aktiviran tudi Java Script.

Če imate dodatna vprašanja, vam je na razpolago naša ekipa. Pošljite e-mail z vašim vprašanjem na: info@dashofer.si ali nas pokličite na brezplačno modro številko 080 8092.

11. Ali si lahko video seminarje ogledam tudi na tablicah in mobilnih napravah?

Da. Vse video lekcije na portalu Računalniški Univerzum lahko spremljate na tablicah in mobilnih napravah, saj so vsi prirejeni tudi za tablice in mobilne naprave.

12. Kaj je to enojni predvajalnik?

Vse video lekcije na portalu Računalniški Univerzum spremljate v enojnem predvajalniku, kar pomeni, da imate pred seboj le en video. V enojnem predvajalniku lahko pospešite ali upočasnite hitrost predvajanja in shranite PDF gradivo kar s klikom na Pokaži priponke.

13. Kateri brskalnik je najbolje uporabiti?

Da si zagotovite brezhibno prikazane posnetke, vam priporočamo, da imate naloženo najnovejšo različico vašega brskalnika. Lahko izbirate med različnimi verzijami kot so:

Internet Explorer 11
Firefox za Windows | za Mac OS X
Google Chrome
Safari 
Opera

V aktualni verziji Firefoxa lahko morda občasno pride do problemov s predstavitvijo Flash, ki lahko vpliva na brezhibno prikazane posnetke video seminarjev. Na to žal nimamo vpliva in vam svetujemo, da v primeru morebitnih težav uporabite drug brskalnik (npr. Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari).

14. Kaj storiti, če se video lekcija ne predvaja tekoče?

Če se video lekcija ne predvaja tekoče, običajno zadošča, da počakate, da se naloži v celoti.  Če se vam video lekcija ne predvaja tekoče, nam prosim pošljite elektronsko sporočilo z opisom vašega problema na robert.fras@dashofer.si. Naša ekipa vam bo takoj priskočila na pomoč.

15. Kako dolgo in kako pogosto lahko dostopam do video lekcij?

V obdobju 12-mesečne naročnine imate neomejen dostop do vseh video lekcij (glede na vaš izbrani modul). V tem času lahko poljubno gledate vse video lekcije po vaši želji. Število ogledov je neomejeno, prav tako dostop do portala ni omejen na posamezni računalnik.

16. Koliko video lekcij je vključenih v 12-mesečno naročnino in ali jih lahko sam izbiram?

Za čas naročnine na portal Računalniški Univerzum imate dostop in možnost ogleda vseh objavljenih video lekcij v določenem modulu (Microsoft Word, Microsoft Excel, Drugi računalniški programi), kar lahko vključuje več kot 80 video lekcij. Na portalu Računalniški Univerzum dopolnjujemo ponudbo video lekcij.

17. Kaj moram narediti, če želim podaljšati 12-mesečno naročnino?

Za podaljšanje naročnine vam ni potrebno skrbeti. V primeru, da nimate dodatnih zahtev ali želja po prenehanju, ki bi nam jih sporočili vsaj 6 tednov pred potekom naročniškega obdobja, se vam le-ta avtomatsko podaljša. Video lekcije na portalu Računalniški Univerzum so vam tako brez prekinitve dostopni še naprej.

18. Prejmem k video lekcijam tudi gradivo?

Da. Pri video lekciji vam je načeloma na voljo gradivo v PDF formatu, s katerim lažje spremljate vsebino in potek video lekcije ter vam kasneje služi tudi kot praktičen vodič. Obenem sta vam na voljo (kjer je smiselno) tudi začetni dokument in končni dokument, z vnešenimi rešitvami oziroma končnimi izračuni. Gradivo boste našli v povezavi pod opisom vsebine video lekcije oziroma pod kratko predstavitvijo predavatelja (in/ali pod vsakim video oknom (Pokaži priponke)). Datoteko odprete s klikom na povezavo ter jo nato v vašem PDF bralniku enostavno shranite na vaš računalnik s klikom na ikono shrani (v Adobe Readerju ikona diskete). 

19. Lahko predavateljem zastavljam vprašanja?

V primeru dodatnih vprašanj, ki se vežejo na vsebino video lekcije, jih lahko zastavite v rubriki Vaša vprašanja. Posredovali jih bomo ustreznemu strokovnjaku in vam v najkrajšem možnem času posredovali odgovore. 

20. Imate posebno ponudbo za podjetja in popuste?

Če želi portal Računalniški Univerzum uporabljati več zaposlenih v podjetju, vam z veseljem pripravimo individualno ponudbo. Pošljite nam elektronsko sporočilo na info@dashofer.si in posredovali vam bomo vašim potrebam prilagojeno ugodno ponudbo.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih